Telegram Yönetim Botu - Tüm Komutlar ve Özellikler
Bu bot, Telegram üzerinde kullanıcıları yönetmek, grupları denetlemek ve belirli komutlarla hızlıca işlem yapmak için geliştirilmiş bir yönetim botudur. Aşağıda botun sunduğu tüm komutlar ve özellikler detaylıca açıklanmıştır.1. Admin ve Yetki Yönetimi
- Botun çalışabilmesi için admin ID tanımlıdır. Yalnızca bu ID'ye sahip olan kullanıcılar botun yönetim komutlarını kullanabilir.
- Admin listesi: Bot, birden fazla admini destekler ve bu adminler listeye eklenerek botun tüm yönetim fonksiyonlarını kullanabilir.
- Ayrıca bot, belirlenen izinli gruplarda çalışır. Yani bot, sadece önceden izin verilen gruplarda aktif olabilir.
2. Loglama ve Güvenlik
- Bot, tüm işlemleri ve etkinlikleri log tutarak kayıt altına alır. Bu sayede yönetici, botun ne zaman hangi işlemi yaptığını kolayca görebilir. Botun log kayıtları detaylıdır ve hem işlemlerin zamanını hem de kullanıcıların ID'lerini içerir.
3. Kullanıcı Komutları
- /start: Kullanıcı bot ile ilk etkileşime geçtiğinde bu komut kullanılarak bot başlatılır. Bot, kullanıcılara kendisi hakkında bilgi verir ve kullanıcıların bot ile nasıl etkileşim kuracağını açıklar.
4. Admin Komutları
- /add_admin [user_id]: Bu komut, yeni bir admin eklemek için kullanılır. Belirtilen user_id botun yönetici listesine eklenir.
- /remove_admin [user_id]: Bir kullanıcıyı admin listesinden çıkarmak için kullanılır.
- /list_admins: Tüm mevcut adminlerin listesini gösterir.
5. Grup İzin Komutları
- /allow_group [group_id]: Bu komut, botun belirli bir grupta çalışmasına izin vermek için kullanılır.
- /disallow_group [group_id]: Bir gruptaki izinleri kaldırarak botun o grupta çalışmasını durdurur.
- /list_groups: Botun çalışmasına izin verilen tüm grupların listesini gösterir.
6. Uyarı Sistemi
- Bot, belirli ihlaller için kullanıcıları uyarma yeteneğine sahiptir. Örneğin, yasaklı bir davranış sergilendiğinde bot otomatik olarak uyarı verebilir ve tekrarlandığında daha ciddi yaptırımlar uygulayabilir.
7. Diğer Özellikler
- Otomatik mesajlar: Bot, belirli olaylar gerçekleştiğinde kullanıcıya otomatik mesaj gönderebilir.
- Zamanlayıcı fonksiyonlar: Bazı komutlar veya uyarılar zaman ayarlı olarak programlanabilir, böylece belirli bir süre sonunda otomatik işlemler yapılabilir.v
İçeriği görüntülemek için Giriş yapın veya Kayıt olun.